Αγαπητοί φίλοι του αθλητισμού,
Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη σελίδα της Ακαδημίας μας και ευχόμαστε να έχετε μία ευχάριστη πλοήγηση.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πάπριτσα Ράντε

Ο Πάπριτσα είναι Σέρβος της Βοσνίας, και γεννήθηκε στην πόλη Φότσα.
Την καριέρα του την ξεκίνησε από την ομάδα της πόλης του, την Σούτιεσκα Φότσα, στην συνέχεια στη Ζελιέζνιτσαρ του Σαράγεβο, την δεύτερη μεγάλη ομάδα της πόλης, μαζί με την Σαράγεβο.
Το καλοκαίρι του 1984 ο Πάπριτσα ήρθε στον ΠΑΟΚ, στον οποίο έπαιξε δύο χρόνια. Επέστρεψε στην Ζελιέζνιτσαρ, από εκεί ξανάφυγε για την Μπεσίκτας και την καριέρα του την έκλεισε στην Καλαμαριά και στην Πάφο, στην Κύπρο.

Ο Πάπριτσα σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1991, σε ηλικία 35 ετών. Συμπτωματικά, εκείνο το καλοκαίρι ξεκίνησε κι ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία. οι Σέρβοι εκδιώχθηκαν από την Φότσα, ο Πάπριτσα έχασε τα πάντα, όλη του την περιουσία κινητή και ακίνητη, και το 1992 ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μόνιμα μέχρι και σήμερα.
“Ήμουν Γιουγκοσλάβος, έγινα Σερβοβόσνιος, τώρα είμαι Σερβοβοσνιοέλληνας” είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του πριν από 6 χρόνια στην εφημερίδα “Μακεδονία”.
Ο ΠΑΟΚ ήταν γενναιόδωρος απέναντί του, στο μέτρο του δυνατού, και του είχε προσφέρει εργασία. Ο σκόρερ της χρονιάς του πρωταθλήματος, δούλευε πριν κάποια χρόνια ως αποθηκάριος στην μπουτίκ.
Σήμερα ο Πάπριτσα βρίσκεται στην Ακαδημία του Έσπερου Τερψιθέας, ενώ έχει εργαστεί και σε πολλές ακόμη ακαδημίες όπως ο ΠΑΟΚ και η Άρσεναλ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου